Fa'amolemole fa'amaonia lou matua.

O e 21 pe sili atu?

O oloa i luga ole upegatafa'ilagi atonu e iai nicotine, e mo na'o tagata matutua (21+).

Vape High-Nicotine: Taua mo le tu'ua o le ulaula tapaa ma Fa'aitiitia A'afiaga

Ua faateteleina felafolafoaiga faifaipea i totonu o Peretania e uiga i le totogiina o oloa vape e faavae i luga o le malosi o le nicotine, ae o se suʻesuʻega taua mai le University College London (UCL) ua faʻaalia ai le faʻatupulaia o le maualuga o le nicotine vaping i tagata matutua i Egelani. Faʻasalalau i totonu o le Addiction journal, o le suʻesuʻega na suʻesuʻeina faʻamaumauga mai le 7,314 tagata matutua vapers i le va o Iulai 2016 ma Ianuari 2024, e taulaʻi atu i suiga i tulaga o le nicotine na latou faʻaaogaina i le taimi.

图片 1

Si'itia le maualuga o le nicotine Vaping

O le suʻesuʻega a le UCL na maua ai se faʻatupulaia tele i le faʻaogaina o le e-liquids ma le nicotine concentrations o le 20 milligrams per milliliter (mg / ml) poʻo le maualuga, le maualuga e faʻatagaina i Peretania. Ia Iuni 2021, naʻo le 6.6 pasene o tagata auai na faʻaaogaina le maualuga-nicotine e-liquid, aemaise ile 20 mg/ml. E oʻo atu ia Ianuari 2024, o lenei fuainumera na oso i le 32.5 pasene, faʻaalia ai se suiga tele i le vape faʻapitoa.

O Dr. Sarah Jackson, o se saienitisi amio i le UCL ma o le taʻitaʻi o le suʻesuʻega, e faʻaalia lenei faʻaopoopoga i le taʻutaʻua o masini vape lafoai e masani ona faʻaogaina masima nicotine. O nei masima nicotine e mafai ai e tagata fa'aoga ona manavaina le maualuga o le nicotine e aunoa ma le saua o lo'o feso'ota'i ma tu'uaga masani freebase nicotine e-liquids.

Fa'amanuiaga ole High-Nicotine Vaping mo le tu'ua o le ulaula

O le si'itia i luga ole vape ole nicotine i tupulaga matutua ma le faitau aofa'i o tagata ua laga ai atugaluga, ae ua fa'amamafaina e Dr. Jackson le fa'aitiitiga o fa'amanuiaga. Ua fa'ailoa mai e su'esu'ega e sili atu le aoga o sikaleti e iai le maualuga o le nicotine e fesoasoani ai i tagata ulaula e tu'u pe a fa'atusatusa i filifiliga maualalo-nikotine.

O le tele o tagata ulaula muamua latou te fa'afetaia le maualuga o le nicotine e-liquid i le fesoasoani ia i latou ia manuia le suiga ile vaping. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Tavita, o se tagata ulaula malosi muamua, na ia iloa e leʻi taofia ai le maualuga o le nicotine 12 mg, ae o le sui i le 18 mg na fesoasoani ia te ia e tuu le ulaula. O Janine Timmons, o se tagata ulaula mo le 40 tausaga, fai mai o vape maualuga-nicotine e taua tele mo ia e tuu. O Marc Slis, o se tasi sa pule muamua i le faleoloa vape i Amerika, na ia maitauina e taua tele le nicotine malosi mo le toatele i le amataga o le tuu o le ulaula tapaa, ma le toatele e faaitiitia a latou nicotine i le aluga o taimi.

Lafoga Lafoga Vape Fa'avae Nikotini: Fa'afitauli Fa'aletonu

O le Tulafono Tau Fa'atau Tapaa ma Vape a Peretania, na tuai ona o palota a le atunu'u, o lo'o fautua mai ai le lafoga o oloa vape e fa'atatau i le malosi o le nicotine. Ua lapata'i mai Dr. Jackson e ono iai ni a'afiaga i le soifua maloloina lautele.

O lafoga maualuga i luga o oloa vape maualuga-nicotine e ono una'ia ai tagata fa'aoga i le e-liquid e maualalo le malosi e teu ai tupe. Ole mea lea e ono fa'aleagaina ai le aoga ole sikaleti eletise e avea o se meafaigaluega e tu'u ai, ona o le maualalo ole nicotine e ono le faamalieina ai mana'oga. E le gata i lea, e mafai e tagata fa'aoga ona vape soo i le maualalo o le nicotine, faʻateleina le faʻaalia i mea oona i le e-liquid.

Taua o Aafiaga Faalelalolagi Moni ma Malamalamaga Tomai

O le malamalama i le matafaioi a le vape maualuga-nicotine i le taofia o le ulaula tapaa ma le faʻaitiitia o faʻalavelave e manaʻomia ai le mafaufau i mea moni o le olaga ma malamalamaaga poto. O tagata ulaula muamua e pei o David, Janine, ma Marc o loʻo tuʻuina mai ai ni faʻamatalaga taua i le aoga o le vape maualuga-nicotine.

O tagata su'esu'e e pei o Dr. Sarah Jackson, o lo'o su'esu'e i amioga vape ma a'afiaga o le soifua maloloina lautele, latou te ofoina atu tomai fa'apitoa. O a latou suʻesuʻega e fesoasoani e fausia ai mea faʻatuatuaina, faʻamatalaga e faʻamaonia ai le taua o le vape maualuga-nicotine i le faʻaitiitia o fua o le ulaula.

Fausiaina o le Fa'atuatuaga ma Fa'amatalaga Sa'o

A'o fa'aauau talanoaga e uiga i vape maualuga-nicotine ma lafoga ono mafai, fa'asoa fa'amatalaga sa'o ma fa'atuatuaina e taua tele. O le tu'uina atu o mea moni ma le fa'aituau e fesoasoani i le au faitau e fai fa'ai'uga fa'alesoifua maloloina.

O punaoa faʻainitaneti ma faʻasalalauga e faʻamuamua faʻamatalaga faʻatuatuaina e mafai ona avea ma punaoa faʻamaonia mo i latou o loʻo sailia le taʻiala i le vape ma le tuʻua o le ulaula. O le tu'uina atu pea o mea e sili ona lelei, fa'atuatuaina e fesoasoani i nei mea

Fa'ai'uga

O le su'esu'ega a le UCL o lo'o fa'amamafaina ai le fa'atuputeleina o le ta'uta'ua o vape maualuga-nikotine i Egelani ma lona sao taua i le fesoasoani i tagata ulaula e tu'u ma fa'aitiitia le fa'aleagaina. E ui o popolega e uiga i lona faʻaaogaina i nisi o tagata e aoga, e taua le iloa o le aoga taua o le maualuga-nicotine e-liquid ofo.

A'o manatu Peretania e totogi lafoga oloa vape e fa'avae i luga o le malosi o le nicotine, e tatau i tagata fai faiga fa'avae ona fuaina ma le toto'a a'afiaga o le soifua maloloina lautele. O lafoga maualuga i luga o oloa maualuga-nicotine e mafai ona faʻavaivaia ai tagata ulaula mai le fesuiaʻi i se isi mea e le afaina ma faʻaitiitia ai le aoga o sikaleti eletise e avea o se meafaigaluega e taofi ai le ulaula.

E ala i le taula'i atu i fa'amatalaga sa'o, fa'amaonia, ma atoatoa, e mafai ai ona tatou fa'amalosia le aufaitau e fai fa'ai'uga fa'alesoifua maloloina ma lagolago i latou e fa'amoemoe e tu'u le ulaula. Vaping e ofoina atu se mea e mafai ona fa'avasegaina, e ono fa'aitiitia ai le leaga nai lo le ulaula, fesoasoani i le tau faasaga i vaisu tapaa.


Taimi meli: Iul-23-2024